Pagini

13 mai 2012

Fermierii călugări de la Mănăstirea Bunei VestiriΜαΐου


DOAMNE AJUTA! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...

Text : Darina Grigorova

© Foto: Manastirea Buna Vestire
Totul a inceput cu cativa acri de pamant de teren şi o grădină cu pomi fructiferi, care a trebuit să susţină călugării Zamplenski Abbey, în sud-vestul Bulgariei. La începutul de cultură făcute de mână cu murături şi sape, dar a fost extrem de eficientă.

În cursul de timp, suprafaţa cultivată a crescut în piaţa de astăzi este o adevărată varietate de fructe si legume - căpşuni şi cireşe, în primăvară, caise, pere, prune, piersici şi cartofi din toamna. Cu banii câştigaţi au construit un complex manastire noua, numita Buna Vestire a Maicii Domnului.

"Hristos a înviat, la toate!" Dorit stareţ al mănăstirii, Cassian. "Învierea este faptul că a transformat lumea din punct de vedere spiritual şi a creat noi posibilităţi şi dimensiuni în viaţă. Mănăstirea "Metamorfoza a Fecioarei Maria," este o dovadă a existenţei unui Dumnezeu, şi toate au fost şi încă se bazează pe credinţa adevărată şi de nezdruncinat în El. Existenţa şi rezultatele studiului nostru se bazează doar pe credinţa noastră ", spune el într-un interviu la Radio Bulgaria stareţ Casian.


Cele călugări lucrează încă cincisprezece la optsprezece ore pe zi, numai cu sprijinul a credinţei. Ei se confruntă cu toate dificultăţile şi muncă cinstită, pentru a depăşi.

Cele dificultăţi sunt departe de a fi puţine. Cerinţele pieţei sunt numeroase. Produsele au aspect bun, pentru a fi lustruite "prinde ochiul" a cumpărătorului. După primele eşecuri, călugării au reuşit să facă producţia de atractiv, fără utilizarea substanţelor chimice şi îngrăşăminte. Ei folosesc numai ingrasaminte naturale, decît să trăieşti pentru a se hrăni. Stareţul spune categoric că monahii doresc să ofere produse curate şi cultivate ecologic şi Îl glorifică pe Dumnezeu că agricultura ecologică a fost utilizat de către alţi producători.
Foto : Manastirea Buna Vestire


"Noastra are doar o fermă biologică, în cazul în care nu vor folosi produse chimice,", spune Cassian Abbot. "Avem nevoie de bani pentru a trăi şi de a cumpăra materiale de construcţie, să le ia din productia noastra. Toate dintre noi sunt de lucru pro bono, un profit şi ar elimina substanţa de tranzacţii şi a credinţei noastre. Noi toţi au renunţat la bogăţiile vieţii pe pământ, iar noi se bazează pe credinţa noastră. In incinta manastirii sunt oameni care au suferit în viaţa lor, care au fost înşelaţi şi că, la un moment dat văzut lumina cea adevărată. "

In credinta nu exista nici un fanatism, ci o dorinţă de viaţă cinstit şi curat. Stareţul spune că respectarea cu cele Zece Porunci afecta stilul de viata, comportamentul şi gândirea de credincioşi.

De calugarii de la Manastirea Buna Vestire sunt toate educaţi şi unele au chiar două diplome de învăţământ superior. Cele mai duri Abbot sunt geofizician, matematician şi teolog. Dar mănăstirea a învăţat să se framanta numai cu pâine.

"La primele 35 de păşunat de boi, 150 de ovine şi caprine 70. În fiecare dimineaţă am trecut pe un coş de piaţă încărcat cu cutii de lapte. Manastirea produc, de asemenea, aproape toate fructele care cresc in regiunea Kyustendil, precum si legume si cereale. Noi producem iaurt şi diferite tipuri de brânză. Ferma ne sunt umplute cu păstrăv. Nu mâncaţi carne. Amintiri despre cele mai vechi timpuri, atunci când locuitorii din regiunea de câmpuri cultivate şi grădini Kyustendil, sezonul de care toata lumea a iubit aproapele său, care a fost caută cum să-l ajute şi că nu-l va rani ", conchide stareţul mănăstirii de Buna Vestire Fecioara Maria, un călugăr Casian.

Traducere : Stavros Vanioti

Sursa: http://apantaortodoxias.blogspot.com/2012/05/blog-post_07.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DOAMNE, TE ROG SA MA MANTUIESTI..SI DE VOIESC SI DE NU VOIESC..NU TINE SEAMA DE VOINTA MEA...AJUTA-MA SI IUBESTE-MA, PENTRU CA SI EU SANT COPILUL TAU...AMIN!