15 august 2014

Părintele Ioan: .... CER sau CERURI? ...


        Bucuria mea, cuvantul cer a fost rostit la Creatie: “La inceput a facut Dumnezeu CERUL si pamantul” (Facerea 1:1) Insa, in rugaciunea domneasca, zicem: “Tatal nostru, care esti in CERURI...”. Sa stiti ca exista un singur CER, insa cei care cunosc bine limba ebraica, spun despre cuvantul CER, ca este substantiv colectiv, avand inteles de plural la evrei. Acelasi lucru il marturisesc si cei care cunosc limba siriana. 

Nimeni dintre iudei nu ar spune CER, ci, CERURI. Acesta este motivul pentru care si Proorocul si imparatul David a spus ceruri: “Inalta-Te peste CERURI, Dumnezeule, si peste tot pamantul slava Ta! (Psalm 56:14). Sfantul Apostol Pavel in descoperirea sa, spune ca a fost “rapit pana la al treilea CER” (2 Corinteni 12: 4).

 Sfantul Apostol Petru, zice: “Dar noi asteptam potrivit fagaduintelor Lui, CERURI noi si pamant nou, in care locuieste dreptatea” (2 Petru 3:13). Daca ar fi fost mai multe ceruri, Duhul Sfant ne-ar fi spus-o Duhul Sfant prin gura Proorocului Moise. Zice Domnul nostru Iisus Hristos: “Datu-Mi-s-a toata puterea, in cer si pe pamant” (Matei 28:18). Pomeneste-ne pe noi Doamne, cand vei veni intru Imparatia Ta! Amin si Aliluia!

                                                                                                                      Preot Ioan .

 DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ