20 ianuarie 2012

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Kozelchtchina” a ajuns în Estonia

DOAMNE AJUTA!

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Kozelchtchina” a fost adusă în Estonia de către reprezentanţii parohiei ortodoxe "Adormirea Maicii Domnului" din Helsinki.



Icoana va putea fi venerată de către credincioşi la Tallin, Tartous şi Pärnu, anunţă administraţia Bisericii Ortodoxe a Estoniei (autonomă în jurisdicţia Patriarhiei Ecumenice). Icoana faimoasă în întreaga ortodoxie se găseşte de obicei în Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din Helsinki. Este de asemenea una dintre cele mai venerate icoane din Finlanda.

Mii de credincioşi s-au adunat deja pentru a se ruga în faţa icoanei Maicii Domnului. În 2010, icoana a fost furată din Catedrala ortodoxă din Helsinki. Ea a fost găsită mai târziu într-o pădure din Finlanda. Hoţul însuşi a anunţat poliţia despre icoană, fiind cuprins de remuşcări.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Consideratiuni personale:
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Kozelsk (Helsinki, Finlanda) Icoana a fost furată în data de 9 iunie 2010 din Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Helsinki. Icoana, în mărime de 20 x 30 cm, este una dintre cele mai importante din Finlanda pentru că multe rugăciuni rostite înaintea icoanei și-au găsit răspuns, conform credincioșilor.



Valoarea sa de piață nu este cunoscută, icoanele vechi neputând fi vândute pe piață, legal, dar va fi apreciată la cel puțin câteva zeci de mii de euro. Pentru credincioși, valoarea spirituală a icoanei este cu mult superioară valorii sale monetare.
Majoritatea, de 5,4 milioane finlandezi, apartine Bisericii Evanghelice Luterane, Biserica Ortodoxa numarand aproximativ 60.000 de membri, Impartiti In trei eparhii.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ