29 iunie 2011

Puterea rugaciunii pentru altul

DOAMNE AJUTA!
In Filocalie am gasit urmatoarele: 'Rugaciunea in izolare nu are efect deplin; daca ma rog singur pentru mine si nu vreau sa cer si rugaciunea altora pentru mine dau dovada de mandrie si ''Dumnezeu celor mandri le sta impotriva''. Daca nu ma rog pentru altii dau iarasi dovada de egoism, iar daca rugaciunea pentru altul nu este insotita si de rugaciunea aceluia iarasi ramane fara rezultat. Aceasta in cazul cand acela mi-a cerut sa ma rog pentru el, dar el nu insoteste rugaciunea mea cu a lui. Cand insa eu ma rog pentru altul care este inca in valurile necredintei, poate sa aiba efect asupra lui, dar cumva el trebuie sa afle ca ma rog pentru el si sa fie cat de cat transpus intr-o sensibilitate de dragostea mea pentru el. Numai insotita de iubirea a doi sau a mai multor insi, rugaciunea are efect. Rugaciunea are si un rost de unificare a persoanelor, un rost de extensiune si de sustinere a Bisericii ca o comuniune de dragoste in Dumnezeu.

Cine crede in Dumnezeu, Il are pe Dumnezeu langa el. Credinta si rugaciunea sunt semnul lucrarii lui Dumnezeu in om. Cand te gandesti la cineva esti in comunicare cu el, cu atat mai mult esti in comunicare cu Dumnezeu cand te gandesti la Dumnezeu cu incredere in El si cand ii adresezi cererile tale de ajutor.

Cine se roaga pentru altul castiga el insusi caci savarseste un act de iubire si sporeste in ea ridicandu-se la o stare superioara. Apoi se roaga si pentru sine caci prin insasi faptul ca se roaga, se pune in legatura cu Dumnezeu de la Care vine bunatate si putere. Deci rugandu-te pentru altul continuu, te rogi si pentru tine continuu si cati pot sa faca aceasta? Apoi cine poate sa-i aiba mereu in minte pe toti in mod continuu? Dar cel desavarsit ii poate avea virtual pe toti in gand. In orice caz rugaciunea cuiva pentru altul il uneste cu acela in cugetul lui. Astfel rugaciunea este un mijloc de unire intre oameni pentru ca este un mijloc de unire intre ei.'


Cat de puternica poate fi rugaciunea pentru altul? De ce anume este influentata? Cunoaste-ti exemple?
Reply With Quote


Celor care se roagă li se poate întâmpla uneori ca să simtă o dorinţă irezistibilă de a se ruga pentru cineva. M-am întrebat adeseori de ce şi iată care este răspunsul pe care cu ajutorul lui Dumnezeu l-am aflat: pentru că Dumnezeu vrea să miluiască acel suflet!


"De la aproapele vine si viata, si moartea. Caci, daca aducem folos duhovnicesc aproapelui, pe Dumnezeu dobandim si daca gresim aproapelui, lui Hristos gresim." (Sf. Antonie cel Mare)

"Cel ce seamănă cu zgârcenie, cu zgârcenie va şi secera, iar cel ce seamănă cu dărnicie, cu dărnicie va şi secera.Fiecare să dea cum socoteşte cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună." (Sfantul Apostol Pavel, II Corinteni)

22 iunie 2011

Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi

DOAMNE AJUTA!
Domnului sa ne rugam.
Doamne miluieste.

Dumnezeule cel mare si laudat, necuprins de gand si de cuvant, care ai zidit pe om cu mana Ta, tarana luand din pamant, si cu chipul Tau l-ai cinstit pe el; Iisuse Hristoase, numele cel preadorit, impreuna cu Parintele Tau cel fara de inceput si cu Preasfantul si Bunul si de viata Faca torul Tau Duh, arata-Te la robul Tau (N) si-l cerce teaza, in suflet si in trup, fiind rugat de preamarita stapana noastra, de Dumnezeu Nascatoarea si pururea Fecioara Maria; de sfintele puteri ceresti fara de trup; de cinstitul, maritul, proorocul, inaintemergatorul si Botezatorul Ioan; de sfintii, maritii si intru tot laudatii Apostoli; de cei intre sfinti parintii nostri si dascali ai lumii: Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu cuvantatorul si Ioan Gura de Aur; de Atanasie, de Chiril, de Nicolae cel din Mira, de Spiridon, facatorul de minuni, si de toti sfintii ierarhi; de sfantul apostol intaiul mucenic si arhidiacon Stefan; de sfintii, maritii si marii mucenici Gheorghe, purtatorul de biruinta, Dimitrie, izvoratorul de mir, Teodor Tiron si Teodor Stratilat si de toti sfintii mucenici; de preacuviosii si de Dumnezeu purtatorii parintii nostri Antonie, Eftimie, Sava cel sfintit, Teodosie incepatorul vietii de obste, Onufrie, Arsenie, Atanasie cel din Aton, si de toti preacuviosii parinti; de sfintii si tamaduitorii fara de arginti Cosma si Damian, Chir si Ioan, Pantelimon si Ermolae, Samson si Diomid, Mochie si Anichit, Talaleu si Trifon si de Sfantul (N), a carui pomenire savarsim si de toti sfintii Tai.

Si da robului Tau (N) somn de odihna, somn trupesc, de sanatate, de mantuire si de viata, tarie sufletului si trupului. Si precum oarecand ai cercetat pe Abimeleh, robul Tau, la via Agripei, si i-ai dat lui somn mangaietor, ca sa nu vada caderea Ierusalimului, si l-ai adormit pe el cu somn intaritor si iarasi l-ai sculat intr-o clipa devreme spre slava bunatatii Tale; inca si pe sfintii Tai, maritii sapte tineri, i-ai aratat vestitori marturiei aratarii Tale in zilele lui Deciu imparatul si prigonitorul, pe care i-ai adormit in pestera trei sute saptezeci si doi de ani si ca niste prunci ce se incalzesc la sanul maicii lor n-au suferit nici o stricaciune, spre lauda si slava iubirii Tale de oameni si spre aratarea si adeverirea nasterii noastre celei de a doua si a invierii tuturor; insuti dar, Iubitorule de oameni imparate, vino si acum, cu pogorarea Sfantului Tau Duh, si cerce teaza pe robul Tau (N), si-i daruieste sanatate, tarie si buna vartute prin bunatatea Ta, pentru ca de la Tine este toata darea cea buna si tot darul cel desavarsit.

Ca Tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noas tre, si Tie slava si multumire si inchinaciune inaltam, impreuna si Parintelui Tau celui fara de inceput si Preasfantului si Bunului si de viata Facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

21 iunie 2011

A judeca si critica usor e o dovada a neintelepciunii...

DOAMNE AJUTA!
Un necredincios critica într-una pe preoţi şi pe creştini că sunt plini de păcate, fiindcă aşa auziseră şi văzuseră el la televizor, unde sunt prezentate, frecvent şi exagerat, aspecte negative din viaţa creştină şi niciodată splendoarea vieţii creştineşti cu minunile care se fac prin părinţii harismatici. Un grădinar din vecini îl duse pe clevetitor în livada sa de pomi roditori şi-i arătă câteva mere putrede care zăceau în iarbă.
- Vezi aceste mere de sub copac? De ce crezi că au căzut de pe crengi?
- Pentru că sunt viermănoase, fu răspunsul.
- Bine ai grăit! Dacă vezi sub măr câteva fructe putrede, oare vei putea zice că întreg pomul e de lepădat? Dragă vecine, în orice societate omenească se află şi membri buni, dar şi netrebnici. Pădure fără uscături, nu ai să găseşti.
Biserica este ca o familie mare de oameni.Miliarde de oameni.
Ea cuprinde multimea oamenilor care au trait pe pamant si-apoi s-au dus in cer timp de doua mii de ani.
Ea are in componenta si alte miliarde de oameni care inca mai sunt azi pe pamant si lupta pentru mantuirea sufletelor.
Poti sa judeci o asa multime de oameni din intreaga BISERICA?
Ea nu trebuie judecată şi osândită după creştinii slabi şi păcătoşi, ci lăudată după cei buni,dupa multimea sfintilor,dupa jerfele martirilor crestini ,dupa rabdarea pustnicilor din pustietati si crapaturile pamantului,dupa ostenelile cuviosilor...ale căror fapte rămân preţioase în ochii oamenilor şi ai lui Dumnezeu, ca nişte roade frumoase.
Biserica trebuie laudata dupa multimea minunilor care se fac in ea,dupa multimea binefacerilor care primesc oamenii prin ea si slujbele randuite de ea, prin preotii ei ,persoanele autorizate de aceasta institutie ,oameni de care suntem botezati ,spovediti si impartasiti si inmormantati...servicii religioase fara de care nu putem intra in Rai...
Cum poti sa arunci vorbe grele asupra unei asa mari comunitati de oameni pentru cei cativa care nu ii fac cinste si nu o reprezinta cu cinste ???
Nu crezi tu ca il superi pe Dumnezeu ,Cel care sustine si lucreaza prin aceasta institutie ?

Omul a plecat capul umilit si plin de cainta pentru asa neghiobie a mintii lui si-a schimbat gandul punand inceput nou unei noi vieti religioase ."

Sora si frate crestine ,de ai in gandul tau astfel de idei, schimbati-le pana nu e prea tarziu, pana nu se inchide usa milei dumnezeiesti si pentru sufletul tau .
Foloseste-te cat mai ai vreme de biserica ,de slujbele ei,de preotii ei, implinindu-i prevederile si regulile ,ca va veni o zi cand vei muri si tu .
Te vei duce la Dumnezeu si vei vedea ca nu te va intreba deloc de faptele cele rele si nepasarea celor rau-credinciosi crestini ...ci te va intreba de ce nu ai fost TU un bine-credincios ,ca sfintii si bunii crestini din biserica .
De vei semana in gandire ,purtari si fapte cu cei buni vei putea locui si tu in Rai cu ei, iar de nu vei fi asemenea lor...mde...vei avea si tu parte de osanda vesnica ,impreuna cu "crestinii' pe care i-ai judecat tu o viata intreaga !

16 iunie 2011

Cel mai mare puzzle din lemn îşi aşteaptă recordul

DOAMNE AJUTA!
018.JPGCinci metri lăţime şi doi metri înălţime, atât măsoară cel mai mare puzzle pe lemn din lume. Şi pentru că puzzle-ul este făcut în România - acesta reprezintă tocmai o icoană, element distinctiv pentru poporul român, care s-a născut creştin. Un pictor bănăţean, cel care a împodobit mai multe biserici şi mănăstiri, s-a făcut renumit deja pentru lucrările extrem de originale care-i aparţin. Pe lângă zecile de biserici din Banat şi din ţară pictate de Niţu Roman, icoanele cu înălţime de peste un metru sau cel mai mare triptic din lume, sfinţit la Peştera Sf Andrei, sunt lucrări care l-au făcut deja cunoscut pe tânărul Niţu Roman. Aşa că ultima sa creaţie se înscrie fix pe acelaşi fir: cea mai mare icoană puzzle. Patru luni de zile i-au luat pictorului să decupeze, să şlefuiască şi să picteze cele 258 de piese ale ineditului puzzle. Mai bine de şapte zile, Roman a tăiat şi şlefuit fiecare piesă în parte, astfel ca puzzle-lul să se încheie perfect. Mai trebuie spus că toate cele 258 de piese provin dintr-o singură bucată de lemn, ceea ce-i dă o unicitate aparte.

Aproape 40 de metri pătraţi de foiţă de aur aplicată în strat dublu
Lucrarea este o reproducere a icoanei bizantine „Cina cea de Taină”, cel mai cunoscut al doilea tablou în întreaga lume. Realizat în tehnica ulei, lucrarea în stil neobizantin este poleită în foiţă de aur. Pe lângă rolul decorativ, foiţa are şi rol protector. Roman a folosit aproape 40 de metri pătraţi de foiţă de aur aplicată în strat dublu. Luând în calcul şi restul materialelor, fără a mai pune în calcul şi munca, ajungem la valoarea icoanei şi înţelegem de ce pictorul a fost nevoit să se împrumute cu bani ca să o poată realiza.  Graba cea mare a fost ca tocmai în ziua de Rusalii să fie arătată consătenilor săi, care au urmărit lucrarea de la început şi care mărturisesc că nu prea l-au crezut pe pictor când le-a spus ce doreşte să facă. Unicitatea puzzle-ului este dată şi de faptul că este asamblat pe verticală, nu pe orizontală, ca majoritatea puzzle-urilor. Roman este în culmea fericirii că şi-a văzut visul cu ochii şi, pentru că au apărut deja oameni interesaţi să cumpere unicatul, pictorul spune că s-a ataşat atât de mult de acest puzzle că l-ar vinde numai pentru a face unul şi mai mare. Cu toate că s-a interesat şi a căutat pe internet informaţii despre lucrări monumentale, Niţu Roman nu a găsit niciunde ceva asemănător, de asemenea dimensiuni, nici măcar în Cartea Recordurilor. De aici i-a şi venit ideea de a-şi înscrie lucrarea în Cartea Recordurilor, dar încă nu ştie ce are de făcut.

15 iunie 2011

OMUL DIN IAD



Într-o zi, învăţătorul satului întâlneşte pe unul dintre săteni, care avea prostul obicei de a drăcui şi de a blestema la tot pasul. Tocmai îl auzise drăcuind şi îi zise astfel:
- Măi omule, după cum observ eu, îmi dau seama că eşti de loc din iad.
Săteanul, se miră şi zise:
- Cum aşa, se poate?
- Tocmai aşa, se poate foarte bine, răspunse învăţătorul. Dacă ai vorbi bulgăreşte, de unde ai fi?
- Din Bulgaria.
- Dacă ai vorbi turceşte, din ce loc ai fi?
- Din Turcia, bineînţeles.
- Dar dacă ai vorbi italieneşte, din ce loc ai fi?
- Din Italia, răspunse omul, dar nu înţeleg ce vrei să spui cu asta, domnule învăţător.
Învăţătorul îl lămuri, zicându-i:
- Este foarte limpede; de vreme ce în iad este locul blestemelor, înjurăturilor şi sălaşul diavolului, tu care toată ziua înjuri şi blestemi, nu poţi fi din alt loc, decât din iad.
Omul, ruşinat, plecă în jos capul şi zise:
- De partea dumitale este dreptatea şi iată de azi făgăduiesc să nu mai blestem şi să nu mai înjur.

Noi, iubiţi oameni, de unde suntem? Nu cumva avem şi noi prostul obicei şi urâtul obicei de a blestema, înjura şi drăcui?!
Să ne ferim ca de foc de acest păcat al gurii ca să nu ajungem cu adevărat în chinurile iadului.

14 iunie 2011

Poveste Superba

DOAMNE AJUTA!

Doi bărbaţi, ambii grav bolnavi, ocupau aceeaşi încăpere într-un spital. Unuia dintre ei i se îngăduise să se ridice din pat timp de o oră în fiecare după-amiază. Patul lui era alătturi de unica fereastră din cameră. Celălalt trebuia să stea tot timpul întins în pat. Cei doi au stat de vorbă ore în şir. Au vorbit despre soţiile şi familiile lor, despre casele lor, despre munca lor, au depănat amintiri din armată sau din vacanţele petrecute.
În fiecare după-amiază, cînd cel de lîngă fereastră se ridica, îşi petrecea timpul descriindu-i celuilalt ceea ce vedea că se întîmplă dincolo de geamul ferestrei. Celălalt începu astfel să trăiască pentru acea scurtă oră zilnică, în care lumea lui era în funcţie de culoarea şi de ceea ce se întîmpla în lumea din afară. Fereastra dădea într-un parc cu un lac. Raţe şi lebede se jucau în apă, în timp ce copii se jucau cu bărcuţele. Tineri îndrăgostiţi mergeau mînă în mînă printre flori de toate culorile, în timp ce în depărtare se ghicea prezenţa oraşului. Pe măsură ce omul de lîngă fereastră descria cu de-amănuntul toate acestea, cel din pat închidea ochii, imaginîndu-şi această scenă pitorească. Într-o după-amiază caldă, omul de lîngă fereastră descrise o paradă trecînd. Deşi celălalt nu putea auzi orchestra, putea însă, cu ochii minţii, să vadă ceea ce celălalt descria cu atît de multe detalii sugestive. Şi aşa trecură zile, săptămîni şi luni…
Într-o dimineaţă, cînd a venit asistenta de servici să le aducă apa pentru a se spăla, a găsit trupul lipsit de viaţă al omului de lîngă fereastră, care se săvîrşise în pace, în timpul somnului. Femeia s-a întristat şi a chemat personalul pentru a lua trupul neînsufleţit.
La vremea la care a considerat că este potrivit, celălalt a cerut ca, dacă se poate, să fie mutat lîngă fereastră. Asistenta a fost bucuroasă să îi îndeplinească dorinţa şi, după ce s-a asigurat că totul este cum se cuvine, l-a lăsat singur. Încet, greu şi dureros, acesta a reuşit să se ridice în capul oaselor pentru a vedea, pentru prima dată cu ochii lui, lumea de afară. Încordîndu-se, se întoarse apoi spre fereastra de lîngă pat. Şi în faţa ochilor a văzut un zid gol. Omul a întrebat-o pe asistentă cum a putut vedea fostul său coleg de cameră, care-i descrisese atît de multe minunăţii văzute pe fereastră. Asistenta i-a răspuns că omul era orb şi nu a putut să vadă nici măcar zidul gol… Şi, adăugă ea, poate că „a vrut doar să vă încurajeze pe dumneavoastră”.
Este o mare bucurie să poţi să-i faci fericiţi pe ceilalţi, în ciuda greutăţilor propriei existenţe. Împărţite cu alţii, supărările se înjumătăţesc, în timp ce bucuriile se dublează. Dacă vrei să te simţi bogat, atunci ia aminte la lucrurile pe care le ai şi pe care nu le poţi cumpăra cu bani.

ICOANE MAICA DOMNULUI

CLIK PE ICOANA CARE DORESTI SA O VEZI IN MARIME MARE...

BLOGURI DE ICOANE
calindragan.files.wordpress.com
 http://babylenutaicoaneortodoxe.blogspot.ro

70061
69827
69679
69612
68349
67929
67501
67371
67323

66286
66141
66135
65579
65569























64937
64887
64714
64518
64064
64017
63958
63194
62137
62013
60897
58794
58588
58222
57488
57479
56524
56439
56206
55915
54198
53872
53781
52642
52637
52633
52593
52310
52301
52272

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ