1 iunie 2010

Pe icoana Sf. Cyril



. Fraţilor, Constantin (în schema Chiril) şi Metodiu au fost dintr-o familie crestina nobila, care a trăit în oraşul grec Salonic.  Frate mai tanar, . Chiril cu tinereţea lui, a arătat succese strălucitoare în laică şi educaţie religioasă şi morală.Este de înţeles perfect toate ştiinţele din vremea lui, şi mai multe limbi. учения принял . După ce a fost hirotonit preot exercitarea şi a fost numit curator al Bibliotecii Patriarhal la Biserica Sf. Sofia din Constantinopol. Apoi sa retras la Chiril Metodie, fratele său, şi pentru mai mulţi ani în comun cu el fapte monahale la mănăstirea de pe muntele Olimp, să petreacă timp în rugăciune constantă şi citind cărţi spirituale. La Olympus binecuvântat prima Constantin a început să studieze limbile slave.
. Curând, fraţii sfinte au fost trimise la Cazării la predica evanghelică.  . Ei au învăţat în curând credinţa Khazar a lui Hristos, şi prin adoptarea lor în ortodoxie, şi sa întors la Constantinopolстолице, а св. Sf. Chiril a rămas în capitală, în timp ce  într-o mănăstire mici Polychrono, lângă Muntele Olimp.
. La cererea de principi slave, fraţilor sfânt sa dus la Moravia, şi nu transferul greco-cărţi liturgice pre în slavă (în ce scop au fost inventat alfabetul slavă), au început să se răspândească credinţa creştinăг. Acest lucru a fost în anul 863.  Predica acest lucru a fost un succes enorm: în termen de câţiva ani lumina invataturilor Evangheliei luminat Moravia, Bulgaria, Panonia şi alte ţări. Acest lucru a dus la furie episcopii germani, care au făcut o Liturghie biserica Moravia în latină, şi au plâns la Roma.  În susţin fraţii tradus cartea, Papa a aprobat devotamentul în limba slavonă.
. În timp ce în Roma, Constantin, într-o viziune miraculoasă informat de către Domnul a abordării de moarte, a luat numele monahal de Chiril. În termen de 50 de zile după adoptarea schemă,. Chiril a murit la vârsta de 42.de ani
de memorie l: 05.11

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ