17 mai 2010

LAPTELE LUI DUMNEZEU


Laptele lui Dumnezeu

Într-o zi, pe când mergea prin desert, Moise întâlni un cioban. Petrecu toata ziua cu el si-l ajuta sa mulga oile. Pe înserat, Moise îl vazu pe cioban punând într-un blid putin din laptele cel mai bun pe care-l aseza nu departe de coliba în care statea. Moise îl întreba pentru ce era laptele, iar ciobanul îi raspunse: "E laptele lui Dumnezeu."
Curios, Moise îl întreba: "Cum asa?"
"Întotdeauna pun deoparte laptele cel mai bun si i-l ofer lui Dumnezeu", îi spuse ciobanul. Moise simti nevoia sa corecteze credinta infantila a ciobanului, si insista:
"Si Dumnezeu îl bea?"
"Sigur!"', raspunse ciobanul.
Moise începu sa-i explice ca Dumnezeu e spirit pur si ca nu poate sa bea lapte. Cum ciobanul nu voia sa creada, Moise îl sfatui sa se ascunda într-o tufa sa vada daca Dumnezeu va veni într-adevar sa bea laptele.
Imediat dupa caderea noptii ciobanul se ascunse si, în lumina lunii, vazu un vulpoi care venea din desert cu pasi mici si repezi. Dupa ce se uita în stânga si-n dreapta, vulpoiul se arunca asupra laptelui si-l sorbi cu pofta, dupa care disparu în desert.
În ziua urmatoare, Moise îl gasi pe cioban întristat. "Pai ce se-ntâmpla?", îl întreba.
"Aveai dreptate!", suspina. "Dumnezeu e spirit pur si nu vrea laptele meu!"
Uimit, Moise exclama: "Ar tebui sa-ti para bine! Acum, fata de ieri, stii ceva în plus despre Dumnezeu."
"Da, dar era singurul fel în care îi puteam arata iubirea pe care i-o port".
Moise întelese. Se retrase si începu sa se roage cu ardoare. Dumnezeu îi aparu în timpul noptii si-i spuse: "Ai gresit, Moise. E adevarat ca sunt spirit pur, dar primeam cu bucurie laptele pe care mi-l oferea ciobanul ca semn al iubirii sale; totusi, din moment ce nu aveam nevoie de lapte, îl împarteam cu acel vulpoi care nu mai putea de pofta lui."

Sunt oameni care se cred foarte întelepti si care dispretuiesc credinta oamenilor simpli si a "babutelor ".
Trebuie însa sa ne amintim mereu de rungaciunea plina de bucurie a lui Isus:
"Te slavesc pe Tine, Parinte, Domn al cerului si al pamântului, ca ai ascuns acestea celor întelepti si priceputi si le-ai descoperit pruncilor."

(Bruno Ferrero)

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ